Aanpassing regel te laat komen


Op Praktijkschool De Poort vinden wij op tijd komen erg belangrijk. Zelfs zo belangrijk dat het invloed heeft op het behalen van certificaten en op je diploma. Toch komen dagelijks veel leerlingen te laat op school of in de les. We hebben daarom besloten het te laat komen strenger aan te gaan pakken.

Jarenlang hebben we de afspraak gehad dat bij (een veelvoud van) 3x te laat komen, leerlingen zich om 08.00 uur moesten melden. Hier komt vanaf dinsdag 5 maart (maandag 4 maart is een studiedag) verandering in.

Vanaf dinsdag 5 maart gelden de volgende regels m.b.t. te laat komen:

  • Het aantal minuten dat je te laat in de les bent, haal je direct dezelfde dag, na lestijd, in. Doe je dit niet, dan verdubbelt de volgende dag de tijd die je in moet halen. Dit geldt voor elke keer dat je te laat in een les verschijnt.

De volgende regels blijven gehandhaafd:

  • Na 3x te laat komen, haal je niet alleen de tijd na lestijd in, maar meld je je de volgende dag ook om 08.00 uur. Dit is ook na 6x, 9x, 12x, ect.
  • Naast bovenstaande maatregelen ontvangen ouders na 9x te laat in de les verschijnen, een brief.
  • Mocht een leerling te laat in de les blijven komen, dan wordt bij 12x te laat de leerplicht ingeschakeld.

Met het invoeren van de nieuwe regels wordt er gekeken in welke mate de leerling dit lopende schooljaar al te laat gekomen is.

Aanpassing regel te laat komen


Aikido for the Cool One’s

Aikido is een moderne Japanse krijgskunst. Het doel van de training is je lichaam en geest sterk te maken. Zodat je beheerst een aanvaller kan controleren!

In de maand Januari 2019, geeft Ikido Centraal een introductie cursus aan alle leerlingen van Praktijkschool de Poort. De trainingen zijn op donderdag van 14.30-15.30 uur op 10 januari 2019, 17 januari 2019, 24 januari 2019 en op 30 januari 2019.

Inschrijven is nu niet nodig kom op donderdag naar de Dojo en doe mee!

Voor vragen kan je mailen naar [email protected] of bellen of app’en naar 06-28783823.

Jullie sensei, Robert van den Bosch, 5e Dan Aikikai Aikido