Stage en uitstroom

Baangarantie

Voor alle leerlingen die de school verlaten met een advies richting arbeid streven wij ernaar dat ze de school verlaten met een arbeidscontract.

Na het aanvragen van een beoordeling arbeidsvermogen hebben we mogelijkheden om samen met de Gemeente Den Haag te zoeken naar een passende baan. De afgelopen jaren heeft ruim 80% de school verlaten met een arbeidscontract van minimaal 12 uur.

Uiteraard is dit alleen mogelijk door de volledige inzet van ouders, leerlingen de school en de gemeente.

 


Aanvraag Beoordeling Baangarantie (ABA)

Voor alle leerlingen die dat willen kunnen we samen met de ouders en de leerling een ABA invullen. Deze ABA zorgt voor een voordeel bij het zoeken naar een baan. Vanaf het moment dat de aanvraag is goedgekeurd door het UWV (meestal binnen 2 weken) gaat het Werkgevers Servicepunt (WSP) voor jou aan de slag. Na een kort kennismakingsgesprek bij ons op school of in het gebouw van het WSP proberen we samen met alle betrokkenen een passende baan te vinden. Soms is dit niet direct iets waar je aan hebt gedacht, maar blijkt het in de praktijk onwijs leuk te zijn.

Door je stage in het 5e jaar te lopen bij het bedrijf waar je straks kan gaan werken leren jij en de werkgever elkaar goed kennen en weet je zonder gevolgen of je hier ook een betaalde baan zou willen hebben.

De gemeente stelt de werkgever in de gelegenheid om een deel van jouw salaris vergoed te krijgen, waardoor jij als werknemer ineens heel erg interessant wordt. Vanaf dat moment kan je jezelf verder ontwikkelen binnen het bedrijf en wordt je uiteindelijk een volledig werknemer zonder subsidie vanuit de gemeente.

Dit start met een tijdelijk contract van minimaal 6 maanden, maar we streven naar een contract van minimaal een jaar. In de meeste gevallen lukt dit ook en ben je een jaar onder de pannen.

Ongeveer 80% verlaat de school met een arbeidscontract.