Veiliger werken met de Vorkheftruck

Toegevoegd op 19 mei 2016 door M.E. Grund

IMG_7052Onze Donnie uit klas 5 mocht na hard werken bij Paul Verhuur een cursus vorkheftruck volgen. Donnie heeft dit zo goed gedaan dat hij vandaag zijn certificaat in ontvangst heeft mogen nemen.

Via deze weg willen we Donnie feliciteren met zijn succes!!

Goed Bezig Don! We zijn trots op je!

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

Geslaagd voor de Proeve van Bekwaamheid

Toegevoegd op 11 juni 2015 door M.E. Grund
Sanne-PvB-AppelsenPeren

Sanne is geconcentreerd bezig met haar PvB.

Ook dit jaar hebben we weer een aantal leerlingen die de kans hebben gekregen om bij ons op school hun Entree diploma (niveau 1 MBO) te gaan halen. Eén van de onderdelen hiervan is de Proeve van Bekwaamheid. Dit is een praktijktoets op de stageplaats. Tijdens deze toets word je geobserveerd door een assessor van het ROC Mondriaan. Erg spannend dus, want er moeten heel wat competenties worden afgevinkt.

Gelukkig hebben we weer een aantal geweldige leerlingen in de examenklassen en kunnen we met trots melden dat de kandidaten tot nu toe allemaal zijn geslaagd. En dat met lovende woorden van de assessor Leo Plugge*.
*) Als we meer geslaagden hebben wordt deze tekst aangevuld.

Chris heeft bij de AHXL zijn proeve met een goed behaald. Assessor schreef:” Hardwerkende en (klant)vriendelijke werknemer. Je weet goed waar je mee bezig bent , mijn complimenten. Volledige inzet, je hebt het door. PvB helemaal goed”.

Sanne heeft haar proeve met een “Goed” behaald. Een top prestatie. Assessor schreef:” Zeer gemotiveerd bezig. Kan al veel zelfstandig doen. Blijft stug doorwerken, wat er ook gebeurt. Wil het vak ook graag leren, prima. Fijne werknemer”.

Nandini heeft haar proeve met een “Voldoende” gehaald. Goed werk, ze had het zich erg moeilijk gemaakt om een werkje met de gehele klas te gaan doen. Haar commentaar, ”ik zag het als een uitdaging”. Assessor schreef:” Je hebt het jezelf niet echt makkelijk gemaakt. Lastige opdracht zo met de hele klas! Ik zie wel dat je zeer gemotiveerd bent”.

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

informatieavond klassen 4 en 5 (schooljaar 2015-2016)

Toegevoegd op 29 mei 2015 door M.E. Grund
voorlichtingsavond

Een volle aula met ouders.

Er was wederom een zeer grote opkomst op de informatieavond van de toekomstige 4e en 5e jaars leerlingen. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet om iedereen van een zitplaats te voorzien. Het is fijn om te zien dat er zoveel ouders meeleven met hun kinderen.

De heer Bron opende de avond waarna de heer Romijn iets vertelde over het SVH diploma. De heer van Adrichem, mevrouw van ’t Leven en de heer Jordans vertelden de ouders en leerlingen meer over stage lopen in de laatste schooljaren. Mevrouw Valstar wist meer te vertellen over de theorievakken en de heer Grund sloot de avond af met informatie over het diploma, wat er (financieel) veranderd als de leerling 18 jaar wordt en wat je van school kan verwachten als je van school bent.

De hand-out van de avond is hier terug te vinden.

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

TOA Toetsen klassen 4

Toegevoegd op 29 oktober 2014 door T. Klunder
Twee keer in het jaar worden door de leerlingen van het vierde leerjaar de TOA toetsen gemaakt.  Kijk hieronder naar het rooster om te zien op welke dag jij een TOA toets hebt. De TOA toetsen worden onder schooltijd afgenomen. Heel veel succes allemaal.
Dinsdag 25 november 2014
1e uur 4A2 Lezen
2e uur 4B1 Lezen
5e + 6e uur 4B1 Schrijven
Woensdag 26 november 2014
3e uur 4A2 Rekenen
4e uur 4B1 Rekenen
5e + 6e uur 4A2 Schrijven
Donderdag 27 november 2014

«« klik hier voor de rest van dit bericht »»

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

De vierde klassen gaan weer naar CORPUS

Toegevoegd op 4 maart 2014 door T. Klunder

Corpus, Leiden, de Poort, Excursie, Uitstapje, vierde klas, diplomering, ehbo Leiden_corpus_koningin

Na ruim een half jaar EHBO-lessen gehad te hebben van mevr. Sikkel gaan de vierde klassen naar Corpus in Leiden. Daar gaan de leerlingen letterlijk het lichaam van de mens in.

Klik hier voor een filmpje over Corpus.

Houd je klassensite in de gaten voor informatie over wanneer jij met je klas naar Corpus gaat.

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

TOA-toetsen klas 5

Toegevoegd op 13 november 2013 door M.E. Grund

TOA-toetsOok voor de 5e klassen komen de TOA-toetsen er weer aan. Zij hebben vorig jaar al een aantal toetsen gemaakt en kunnen na het maken van de nieuwe toets hun voortgang zien op taal en rekenniveau.

Voor de 5e-jaars is het extra spannend, omdat in januari bekend gemaakt wordt welke leerlingen er kunnen opgaan voor hun AKA-diploma. Wie er opgaat wordt bepaald aan de hand van de TOA-toetsen, maar er wordt ook gekeken naar stage, aanwezigheid en examenmap.

Wij wensen ze daarom veel succes met het maken van de toetsen.

 

Mentoren B.C. Valstar & M.E. Grund

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

TOA-toetsen klas 4

Toegevoegd op 7 november 2013 door T. Klunder

Voor de vierde klassen komen de TOA-toetsen er weer aan. Om te kijken wanneer jij je TOA-toetsen hebt moet je even op je eigen klassensite kijken.

Dames & heren heel veel succes met maken van de TOA-toetsen!

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

Thema-onderwijs: Handverzorging

Toegevoegd op 9 oktober 2013 door M.E. Grund

Elke maandag volgen de leerlingen uit klas 4 en 5 een thema-les. Een thema duurt 6 blokuren en kan bestaan uit:

  • verzorging
  • presenteer je zelf
  • administratie
  • sollicitatietraining
  • veilig op stage

 

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

Schooljaar 2013-2014 is van start gegaan.

Toegevoegd op 13 september 2013 door T. Klunder

De eerste lessen, gesprekken en stages zijn alweer achter de rug. We zijn begonnen! Alle leerlingen uit leerjaar 4 gaan deze periode beginnen met hun eerste echte stage. Ontdekken wat je leuk vindt, kennismaken met nieuwe mensen maar vooral voelen hoe het is om te werken.

Wij wensen alle vierdejaars heel veel succes met hun stage.

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?

De TOA toetsen voor klas 4 & 5 komen er weer aan!

Toegevoegd op 8 mei 2013 door T. Klunder

toets.nlHet einde van het schooljaar is in zicht. Jullie (leerlingen van klas 4 en 5)  hebben niet alleen gewerkt aan bewijsmateriaal voor jullie examenportfolio’s, maar jullie hebben je in het afgelopen jaar ook voorbereidt op de TOA toetsen door in de lessen hard te werken aan jullie reken- en taalniveau.

Kijk op je eigen klassensite om te zien wanneer jij je TOA toetsen hebt.

Ben jij de eerste die een reactie achter laat?