Helden in de wijk

Dick Jol en Paul van der Zwaan geven gastlessen aan nieuwe helden op praktijkschool  De Poort.

In het kader van het project  Helden in de wijk geven oud topscheidsrechter Dick Jol en voetbaltrainer Paul van der Zwaan gastlessen op praktijkschool De Poort.

Dick Jol op Praktijkschool de PoortDick Jol op Praktijkschool de Poort

In de lessen staan samenwerking en regels centraal. Naast lessen in het klaslokaal worden er ook voorbeelden gezocht in de praktijk van sport en spel in de gymzaal .

Het project Helden in de Wijk bestaat uit diverse lessen waarin de leerlingen leren signaleren, observeren en handelen. Normen en waarden  worden in de les met elkaar behandeld.

 

Verschillende gasten geven les tijdens dit project. Leerlingen krijgen op een speelse, sportieve manier de les ‘spelregels’ door Dick Jol en Paul van der Zwaan. Hoe gedraag je je in het veld, op straat, in de klas en thuis. Met een potje voetbal is dat goed uit te leggen!

Naast  lessen op school, lopen de leerlingen een ronde in de wijk met de wijkagent en passen de vaardigheden die ze geleerd hebben toe. Wat is mooi, lelijk, veilig en onveilig in de wijk en hoe zou het anders kunnen, wat kan jij er aan doen?

Alle leerlingen die meedoen aan het project  helden in de wijk kunnen worden benoemd tot held. Zij krijgen dan een medaille. De leerlingen kunnen op deze manier iets positiefs betekenen voor hun wijk.