Home » Informatie » Veilige school

Veilige school

DEN HAAG – De Poort mag zich sinds 4 maart 2014 een veilige school noemen. De school ontving uit handen van wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening) het Certificaat Veilige School. 

Veilige school: certificaat

De gemeente Den Haag heeft dit certificaat in 2010 ingevoerd als erkenning voor scholen die inzichtelijk maken hoe zij actief werken aan een veilige school. De gemeente Den Haag betrekt voortdurend maatschappelijke ontwikkelingen bij het predicaat veilige school. Zo zal er vanaf april extra aandacht zijn voor pesten en seksuele differentiatie.

Om dit certificaat te behalen moet een school aan een aantal veiligheidseisen voldoen. Hierbij kunt u denken aan; duidelijke schoolregels, veiligheid in en rondom de school en het schoolplein en aandacht voor de omgang met elkaar.

In 2013 kreeg de school ook al het certificaat en heeft toen een plan van aanpak geschreven om het certificaat te behouden. In dit plan van aanpak staat wat wij als school allemaal aan de veiligheid in en rondom de school doen.

We zijn er trots op dat we een “Veilige school” zijn!

Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van de Gemeente Den Haag of op de website van Bureau Halt.

Veilige school: Praktijkschool De Poort ontvangt het certificaat 'Veilige School'

Praktijkschool De Poort ontvangt het certificaat ‘Veilige School’