Skip to main content
Nieuws

Jongen & Yo

Woensdagmiddag 5 juni zijn alle 1e klassen naar www.theaterderegentes.nl

(Weimarstraat) gelopen voor een voorstelling van Andy Ninvalle.

 

Andy Ninvalle neemt in de voorstelling over het ontstaan van hiphop en de beatbox ‘Jongen en Yo’ de leerlingen mee naar het New York van na de Tweede Wereldoorlog. Samen met Andy bezoeken ze de getto’s en ontmoeten ze de mensen die daar wonen, zoals een Kleine Jongen en een Grote Jongen. Dat zijn: Jongen en Yo.

New York komt tot leven

Jongen en Yo laten in deze voorstelling zien (en horen) hoe de beatbox zich heeft ontwikkeld, precies zoals dat gebeurd is destijds in New York. Een muzikale voorstelling die het publiek van begin tot eind meesleept alsof ze naar een documentaire kijken! Andy speelt alle personages en brengt het New York als broedplaats en bakermat van de beatbox tot leven. Hierna weten de leerlingen alles over het ontstaan en de achtergrond van hiphop en de beatbox!

 

We werden gastvrij ontvangen in ‘het ketelhuis’ een kleine zaal in het theater de Regentes. Voor sommige van de leerlingen was het de eerste keer dat ze in een theater waren, dus er werd soms wat onwennig gereageerd. Maar gaandeweg het optreden wist Andy iedereen echt te boeien. Na afloop was er tijd om vragen te stellen en om met Andy op de foto te gaan.

Een leerzame en vooral muzikale, beweeglijke middag.

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuws