Skip to main content
Nieuws

Outdoor Centrum Markant (Onderbouw)

Woensdag was het een prachtige dag om op kamp te gaan. De leerlingen waren allemaal keurig op tijd aanwezig en gingen met veel plezier en een beetje spanning op weg naar Braamt. Na een lange reis kwamen we aan bij outdoor kamp Markant. We hebben snel onze tassen in de tenten gezet om te gaan kanoën, survivallen en om groepsspellen te doen. In en rondom het meer hebben een aantal kinderen (na een verfrissende duik) een nat pak gehaald. Gelukkig was dat, met dit zonnige weer, niet erg. Daar zijn dus de extra droge kleren voor meegenomen. Hierna was het tijd om te lummelen en volleyballen. Het vuur moest ook nog klaargemaakt worden.
Als avondeten was er lekkere ‘kip tandori’. Als toetje  nog het levend kwartet spelen en daarna heerlijk bij het kampvuur zitten met met marshmallows en brood.
Daarna hebben we (in het donker) nog een wandeling gemaakt in de buurt van de heksenheuvel. Wat was dat spannend! Tijdens dit schrijven inmiddels rond 00:00 uur hopen we toch echt dat de leerlingen moe maar voldaan gaan slapen….
Nadat we (helaas niet) allemaal een goede lange nacht hadden geslapen, begon dag twee. We gingen eerst ontbijten. Na het ontbijt kwamen de begeleiders van Markant. We gingen met hen twee activiteiten doen. De ene groep ging vlotbouwen en boogschieten, de andere groep begon met archerytag en klimmen. Na de activiteiten gingen we lunchen en daarna wisselden de groepen van activiteit. Toen was het tijd om lekker te ontspannen en ons klaar te maken om in het restaurant te gaan eten. Na het eten gingen we een wandeling maken naar een prachtig uitzichtpunt. Helaas zat daar een hele enge heks (of was het toch meneer Landman?!). Daarna zijn we terug gegaan naar Markant, daar hebben we  bij het vuur marshmallows gebakken. Uiteindelijk ging iedereen naar bed, terwijl het nog lang onrustig bleef.
Helaas brak toch de dag van vertrek weer aan. Nadat we (een beetje) hadden uitgeslapen en ontbeten, was het alweer tijd om om op te ruimen en weer naar huis te gaan. Zo kwamen we moe maar voldaan weer aan in Den Haag.
Wij als docenten vonden het erg gezellig, wij hopen jullie ook!
Fijne vakantie en rust goed uit!

Terug naar het nieuws