Home » Onderwijs » Praktijkvakken » Mediawijsheid & Communicatie

Mediawijsheid & Communicatie

methode_thuisinwordBinnen de M&C lessen werken we uit methodes welke op een volwassen manier zijn geschreven. Het doel van deze lessen is dat je vaardigheden wordt met Microsoft Word en andere Microsoft Office programma’s.

In het eerste en tweede leerjaar maken we hiervoor gebruik van de methode ‘Thuis in Word’, waar ook boeken van zijn aangeschaft welke in gaan op het gebruik van internet.
In het derde leerjaar maken we gebruik van de lesmethode ‘Babbage’ welke ook op veel VMBO scholen wordt gebruikt. In de laatste twee leerjaren wordt de kennis die de leerlingen in de eerste drie leerjaren hebben opgedaan, gebruikt voor lessen en opdrachten ‘Loopbaan & Burgerschap’.

Leerlingen uit het eerste leerjaar krijgen naast de lessen tekstverwerken ook lessen mediawijsheid. In deze lessen worden typelessen aangeboden aan de onderbouw leerlingen die daar interesse in hebben en gaan we dieper in op de gevaren van sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, enz.) . Als u hier meer over wilt weten, kunt u contact opnemen met dhr. S. van Soest.

Hieronder een kort informatiefilmpje over de computer:

Wat zijn de onderdelen van een computer?Explania