Home » Onderwijs » Praktijkvakken » Sport & Bewegen

Sport & Bewegen

honkbalHet vak lichamelijke opvoeding op De Poort houdt een aantal belangrijke aspecten in. We leggen uit wat we doen in onder- midden- en bovenbouw. Verder vinden er nog speciale- en maandelijkse activiteiten plaats.

 

Heel belangrijk voor nu en later:
  • gezond en verantwoord bewegen
  • prestaties leveren en doorzettingsvermogen ontwikkelen
  • samenwerken en sociaal met elkaar omgaan
  • vrijetijdsbesteding en keuzes kunnen maken.

 

Onder- en middenbouw (Basisvorming & Arbeidsvoorbereiding):

In de eerste 3 leerjaren geven we twee keer per week lichamelijke opvoeding.

Daarin is veel aandacht voor sport en spel (voetbal,korfbal, hockey, basketbal, slagbal, lijnbal, racketspelen) maar ook voor gymnastiek/turnen en atletiek.

Leerlingen krijgen individuele- en groepsopdrachten. Jullie leren ook de leiding te nemen en/of te assisteren, daarbij geven jullie ook een warming-up les aan medeleerlingen.

Jullie kunnen elk jaar een (deel)certificaat halen en in de 5e klas een eindcertificaat.

 

Bovenbouw (diplomering):

mountainbikenIn het vierde jaar volgen jullie één lesuur lichamelijke opvoeding per week. Het leiding geven neemt verdere vormen aan door het feit dat jullie een gymles moeten voorbereiden en geven aan klasgenoten. In klas 5 geven jullie ook nog een keer les aan een onderbouwklas om zodoende het lesgeefcertificaat af te sluiten.

In klas 4 en 5 volgen jullie themaonderwijs met o.a. het thema ‘bewegen en vrijetijdsbesteding’ voor een periode van 6 weken. Hierdoor ervaren jullie dat er meer is dan schoolsport en helpen wij om na schooltijd een verantwoorde keuze te kunnen maken omtrent vrijetijdsbesteding.

Voorbeeld van een blok ‘bewegen en vrijetijdsbesteding’:

les 1 bowlen/glowgolf
les 2 skeeleren/mountainbiken
les 3 squashen
les 4 fitness cardio
les 5 fitness kracht
les 6 skiën.

 

Speciale activiteiten:

korfbalWe organiseren ook jaarlijks een survival- introductiedag voor de eerste klas en sportdagen voor de onder- en voor de midden- en bovenbouw. We halen ook specialisten in huis die dan een clinic verzorgen in de sporten honkbal, voetbal en basketbal. Er vinden ook sportieve activiteiten plaats tijdens onze kampen.

 

 

Maandelijkse extra activiteit:

Elke maand kunnen jullie je vrijwillig inschrijven voor een bijzondere buitenschoolse activiteit georganiseerd door de BAL.com.  Sportieve activiteiten zoals: karten, wandklimmen, schaatsen, zaalvoetballen, bowlen, honkballen, basketbaltoernooi, voetbaltoernooi, golfsurfen, beachdag, skiën en culturele activiteiten.