Huishoudelijke vaardigheden

Horeca & Voeding

Volgens een vast jaarprogramma leren we je de fijne kneepjes van het vak. Het team van drie enthousiaste en gedreven docenten consumptieve techniek (alles wat met eten en drinken te maken heeft) leid je niet op tot kok…
Wat we wel doen is je goed voor jezelf te leren zorgen in de keuken met alles wat daar bij hoort.

Horeca - Catering

Lesprogramma

In klas 2 maken de leerlingen kennis met horeca. Anders dan het gewone koken, leer je hier voor andere mensen koken. Je leert dat dit aan andere eisen moet voldoen dan de reguliere kooklessen

Lesdoelen

  • Lesdoel 1: Je leert snijtechnieken.
  • Lesdoel 2: Je leert kooktechnieken.
  • Lesdoel 3: Je leert samenwerken.

Lesprogramma

In klas 3 kom je echt in het horecabedrijf van De Poort te werken.

Dit horecabedrijf is verantwoordelijk voor de catering tijdens de pauzes in de aula. Tevens verzorgen de leerlingen de koffie en thee voor de docenten. Verzorgen zij de was, beheren ze het magazijn en onderhouden ze de aula.

Regelmatig verzorgen wij catering voor collega scholen.

Lesdoelen

  • Lesdoel 1: Je leert inspringen op de behoefte van de klant.
  • Lesdoel 2: Je leert samenwerken.
  • Lesdoel 3: Je leert werken met apparaten uit de grootkeuken.

Lesprogramma

In klas 4 kunnen de echte talenten doorleren voor een officieel SVH diploma (branche vereniging van de horeca).

Hier leer je te werken met de vaktermen en –technieken die in de horeca gebruikt worden. Door het bereiden van maaltijdcomponenten leren we je hoe er gewerkt wordt in de horeca. We nemen je mee in het proces van de voorbereiding (mise en place) naar de uitvoering tot aan de afronding van de werkplek. Ook hoort hier meer theorie bij.

Lesdoelen

  • Lesdoel 1: Je weet de vaktermen.
  • Lesdoel 2: Je werkt volgens de vaktechnieken.
  • Lesdoel 3: Je kunt samenwerken.
  • Lesdoel 4: Je werkt hygienisch.