huishoudelijke vaardigheden

Huishoudelijke Vaardigheden

Volgens een vast jaarprogramma leren we je de fijne kneepjes van het vak. Het team van drie enthousiaste en gedreven docenten consumptieve techniek (alles wat met eten en drinken te maken heeft) leid je niet op tot kok…

Wat we wel doen is je goed voor jezelf te leren zorgen in de keuken met alles wat daar bij hoort.


Beste Leerlingen,

Heb je zin om je ouders te verwennen of heb je niks te doen. Dan kun je gebruik maken van de recepten. Het is vooral leuk om dit niet alleen te doen dus daag je ouders, broertjes/zusjes, opa’s/oma’s of wie dan ook uit om samen met jou één of meerdere van onze recepten te bereiden. Om te laten zien wat jij doet bij ons in de keuken. Was je handen trek een schort aan en ga aan de slag!

Heb je jezelf overtroffen? neem de foto’s van jou creaties mee naar school als we weer open zijn! Zelf creaties gemaakt neem de recepten voor ons mee.

Veel plezier groetjes,

Meester Romijn, Meester Fabrie en Meester Landman

Leerlingen van klas 2, 3 en 4 kunnen hun lessen vinden via de link Horeca & Voeding

Doelen

  • Lesdoel 1: Je leert zelfstandig koken.
  • Lesdoel 2: Je leert een recept lezen.
  • Lesdoel 3: Je leert hygiënisch werken.

Lesprogramma

Dit doen we door je in de eerste klas kennis te laten maken met de keuken en de gereedschappen die daar zijn. De 1e les maak je alleen een kopje bouillon voor jezelf. Maar ja, wat wil je! Alles is ook zo nieuw. Daarna begint het echt. Je kookt een soep en een ragout en we gaan ook een pudding maken. Dit is het eerste themablok wat we met je doorlopen, het blok binden. Wat dacht je van een blok met aardappelgerechten en rijstgerechten? Dan koken we ook nog een blok met pastagerechten en gaan we een aantal weken koekjes bakken in het blok kruimeldegen. Daar kun je mee thuis komen!

De recepten mag je natuurlijk altijd mee naar huis nemen om het nog eens over te doen.

Omdat koken eigenlijk het leukste vak is van De Poort gaan we in de tweede klas gewoon lekker verder waar we gebleven waren. Opnieuw zijn er vijf themablokken met de leukste recepten die we hebben. Wat dacht je van ovenschotels en salades of peulvruchten en gebak. Ook is er zo nu en dan een boodschap te doen of wat aan de was.

Je ziet het. We leren je lekker en gezond te koken.