TopAcademie Den Haag

Praktijkscholen en bedrijven leiden jongeren op voor een baan

Jongeren van de praktijkscholen uit de omgeving Den Haag krijgen bij de TOP Academie de kans om een vak te leren op de werkvloer van bedrijven. De praktijkscholen zetten samen met bedrijven en Learn2work vakscholen op waarin zij jongeren opleiden voor een baan in een kansrijke sector. De gemeente Den Haag is opdrachtgever en investeert hiermee in jong talent.

In de komende jaren worden er in totaal 6 TOP Academies opgezet in kansrijke sectoren. Het gaat dan om samenwerkingsverbanden met bedrijven uit de horeca, facilitaire dienstverlenging, techniek en in het groen. In deze sectoren is een groot tekort aan vakmensen. Bedrijven willen daarom graag samenwerken met de praktijkscholen om zo samen hun toekomstige vakmensen op te kunnen leiden.

Leerlingen van De Poort, het Esloo College, het Stanislas College, De Einder, Johan de Witt Scholengroep en het Hofstede College kunnen mee doen aan een van deze TOP Academies. Zij krijgen les op de werkvloer en lopen stage in een leermeester-gezelconstructie. De scholen schrijven samen met bedrijven zoals ISS en Hago Zorg een lesprogramma dat is afgestemd op het bedrijf en de branche.

Aan het einde van dit traject hebben deze leerlingen verschillende erkende branchecertificaten gehaald en zijn zij zelf ervaren vakmensen geworden. Hierdoor hebben zij meer kansen op de arbeidsmarkt en vinden zij makkelijker een baan.