Trots op! Baas van de wijk

UrbanSkillsLeerlingen van klas 1C hebben samen met Simon Rijsdam van Urban Skills een rap opgenomen in het kader van het project Helden van de wijk. Op zijn website www.urbanskills.nl schrijft Simon dat hij het een “vette rap” vindt geworden. Het audiobestand is via zijn website te beluisteren, maar hieronder staat ook een player met een link naar het bestand.
  • /
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.

 

Project ‘Helden in de Wijk’

Het doel van Helden in de Wijk is dat leerlingen zich betrokken voelen bij en verantwoordelijk voelen voor de leefbaarheid en veiligheid van hun eigen omgeving. Het project bestaat uit lessen waarin de leerlingen leren signaleren, observeren en handelen. Naast de klassikale lesstof, lopen de leerlingen een ronde in de wijk mee met wijkagenten en passen ze de geleerde vaardigheden toe; Wat is mooi, lelijk, veilig en onveilig in de wijk en hoe zou het anders kunnen?

Verschillende gasten geven les tijdens dit project. Ze krijgen op een speelse, sportieve manier de les ‘spelregels’ door Dick Jol en Paul van der Zwaan. Hoe gedraag je je in het veld, op straat, in de klas en thuis. UrbanSkills helpt de klassen met het maken van een rapnummer over dit thema.

Helden in de Wijk is een project van de Rodin Groep.

(informatie afkomstig van www.urbanskills.nl)